Met Smarticate laat VMT werknemers, processen en productiesystemen optimaal samenwerken in één app

Het werken met Smarticate heeft het ERP-systeem waarmee VMT werkte op ieder front slimmer, beter en completer gemaakt. De complete productieomgeving is gedigitaliseerd én ze hebben nu controle over alle processen, van urenregistratie tot aan het uitlezen van tekeningen. Hoe dat ging?

VMT heeft aan de wieg van deze slimme app gestaan en kon tijdens de ontwikkeling aangeven welke koppelingen en processtappen ze graag terugzagen in Smarticate. Het resultaat is dat de papieren administratie de fabriek heeft verlaten en alle medewerkers altijd van de juiste, actuele informatie worden voorzien.

Hoe ging dat proces in zijn werk en wat zijn de voordelen voor VMT? We vroegen het aan Henry Wisse, Operations Manager en mede initiatiefnemer van Smarticate.

VMT – Ingenious Engineering

Door het gebruik van slimme software laten ze hun machinepark optimaal renderen en creëren ze perfecte condities voor alle medewerkers. “We kijken verder dan metaal en bedenken ook oplossingen met andere materialen. Alles om producten beter te maken. We denken met onze klanten mee in iedere stap van het proces en voeren dat superstrak uit, van A tot Z. Zo combineren we hoge kwaliteit en innovatieve oplossingen met hoogst betrouwbare levering”, vertelt Henry.

Werkvloer digitaliseren

“Van oudsher hadden we -om goed te kunnen functioneren- te maken met heel veel papier in de fabriek. Denk aan werkbonnen, detailtekeningen, urenstaten, pakbonnen,  etc. En alles moest mee met een opdracht. Dus toen de smartphones en tablets gemeengoed werden, wisten wij al snel dat we daar iets mee wilden. Want waarom zou je een device niet benutten als iedereen deze toch al overal mee naartoe neemt?”

Henry gaat verder: “We wilden onze offline processen digitaliseren en hoorden van de ontwikkeling van Smarticate. Zodoende namen we contact op. De app heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot wat het nu is: het meest complete systeem voor de maakindustrie. En al die tijd stonden ze open voor onze feedback, zodat Smarticate precies biedt wat onze organisatie nodig heeft. Daarvoor werkten onze IT-afdeling en de key users binnen VMT nauw samen met Smarticate.”

Medewerkers werken optimaal samen

Iedere medewerker van VMT heeft nu een eigen tablet. “Ze kunnen hun uren boeken, technische tekeningen inzien, maar bijvoorbeeld ook de machines aansturen. Iedereen werkt volgens hetzelfde proces. En alles is gekoppeld met ons eigen ERP-systeem. Samen met Smarticate hebben we een app ontwikkeld voor de systemen en processen van onze fabriek.” Henry legt uit: “We hebben de app uitvoerig getest, samen met ons projectteam. Daarna konden we starten met de adoptie van Smarticate. En inmiddels is het de gewoonste zaak van de wereld geworden. Sterker nog: zonder tablet en Smarticate kun je bij ons niet eens meer werken.

Digitaal aangesloten

Men hoeft niet meer te wachten op lijsten die geprint moeten worden (en die een uur later weer verouderd zijn), want de informatievoorziening naar alle medewerkers toe is nagenoeg real-time. Iedereen bij VMT is door Smarticate digitaal aangesloten. Henry: “En het maakt niet uit of je nu van afdeling A of B bent. Of Nederlands, Pools of Engels spreekt. Je hebt een eigen account en zo is alle -voor jou relevante informatie- gepersonaliseerd.”

Alle processen gedigitaliseerd en gestroomlijnd

Wat onze mensen doen met Smarticate? Orders verwerken, foto’s delen, meldingen lezen, tekeningen bekijken, machines besturen en de kwaliteitsregistratie. Maar bijvoorbeeld ook hun eten bestellen als ze ’s avonds werken. De app is een integraal onderdeel van onze organisatie geworden. Én van grote toegevoegde waarde!

Digitaal productiesysteem van VMT steeds completer!

VMT werkt vanuit meerdere locaties, dus overal is de infrastructuur aangepast. Dat betekent een goed netwerk met bijbehorende wifi-dekking, zodat medewerkers altijd en overal kunnen werken met Smarticate. “En naarmate onze activiteiten ontwikkelen, zoals poedercoating en assemblage, ontwikkelen we ook Smarticate. Want al deze functies worden toegevoegd. Ons bedrijf evolueert, maar de app ook. En dat is heel fijn! Zo’n compleet systeem als Smarticate hebben wij nog nooit gezien in de markt”, besluit Henry, daarom hebben we het laten ontwikkelen.

Ben je benieuwd wat Smarticate voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op.

MEER WETEN?

Vul je email adres in en ontvang meer informatie over Smarticate